Over ons

Het ontstaan van De Rank

Baptistengemeente De Rank is in 1957 ontstaan uit een groep mensen uit de wijk Zuilen als Baptistengemeente Utrecht-Noord. Al snel groeide die groep uit tot een warme en actieve gemeenschap van mensen waar anderen, in en buiten Utrecht, zich bij aansloten.

In het begin kwam men samen in een school en vanaf 1963 in een eigen gebouw aan de Daelwijcklaan. Omdat steeds meer mensen naar de samenkomsten kwamen, moest De Rank in 1998 uitwijken naar de aula van scholengemeenschap Scutos, de grootst beschikbare aula van Utrecht. Omdat de groei van De Rank door bleef gaan zijn in januari 2009 de zondagse samenkomsten verhuisd naar de multifunctionele sporthal in Nieuw Welgelegen, Grebbeberglaan 13 in Utrecht.

In 2008 is een dochtergemeente van De Rank gestart in Leidsche Rijn. Deze gemeente is in het najaar van 2015 zelfstandig geworden. De Rank-gemeenten delen het geloof, de visie en missie, maar richten zich in vorm en focus vooral op de plaatselijke context.

Baptistengemeente De Rank Leidsche Rijn is een kleinere gemeente dan De Rank Utrecht en is actief in Leidsche Rijn en de directe omgeving (gebied tussen de A2 en A12).